Klaar voor e-facturen?

Wat is een e-factuur? Een elektronische factuur is een gestructureerd, digitaal bestand (geen pdf) waarbij alle gegevens altijd een eigen plek en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem gemakkelijk worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is zodoende niet meer nodig, alleen een controle is wijs.

Waarom e-facturen?

Een bedrijf stuurt nu eenmaal facturen en worden vaak nog handmatig verwerkt. Dit kost tijd, geld en is foutgevoelig. Stel je ontvangt 10 facturen per maand en je bent ongeveer 2 minuten bezig per factuur, dan bespaar je al gauw 120 euro per jaar! De overheid verplicht sinds april 2019 bedrijven om e-facturen te sturen (Bron: Digitale Overheid). Grote bedrijven hebben steeds vaker de eis om e-facturen te ontvangen. Je wilt natuurlijk meegaan met de technologie anders zou dit klanten kunnen gaan kosten. Ook geven diverse onderzoeken aan dat e-facturen sneller betaald worden dan “normale” pdf facturen of per post.

Geen Excel meer.

Veel kleine ondernemers gebruiken nog Excel of Word om hun administratie bij te houden en facturen te sturen. Het geld dat bespaart wordt weegt niet op tegen de hoeveelheid tijd dat er wordt ingestoken. Daarbij worden de regels steeds strikter en is een geordende administratie ook zeker geen overbodige luxe. Er zijn veel softwarepakketten die gebruikt kunnen worden om uw administratie bij te houden en de professionaliteit van je bedrijf naar een nieuw niveau te brengen. Wij van Storm Corp werken met eAccounting. Dit zeer innovatieve softwarepakket heeft een duidelijke en gebruiksvriendelijke werkomgeving wat aan veel wensen voldoet. In de Scandinavische landen zijn ze marktleider en het zal niet lang duren voordat ze dat ook in Nederland zijn.

Zelf gratis proberen?

Probeer het nu zelf gratis uit, 30 dagen werken met e-Facturen aangeboden door Storm Corp. Meld je hier aan. Hier kun je zelf ondervinden hoe makkelijk het gaat. Natuurlijk kunnen we je altijd helpen en begeleiden. Bel of app naar 06 – 17 44 77 06 of mail naar hello@stormcorp.nl

nl_NLNederlands