Je hebt meer grip op je cijfers

Je boekhouding is veel meer dan een noodzakelijk kwaad. De cijfers kunnen je belangrijke inzichten bieden die je helpen je bedrijf beter te runnen. Maar niet iedere ondernemer is ook automatisch een financieel expert. Hoe weet je nu precies hoe je er op dit moment voor staat? En wanneer worden dingen een probleem?

Een gewaarschuwd ondernemer telt voor twee

Als je in de cloud samenwerkt met je boekhouder, kan hij op basis van de laatste stand van zaken signaleren dat er iets fout dreigt te lopen. Je hebt bijvoorbeeld teveel debiteuren openstaan of teveel voorraad van bepaalde producten en blijft toch inkopen. Dat kan zwaar wegen op je liquiditeit en voor problemen zorgen bij het betalen van je rekeningen of het krijgen van een lening. Het voortbestaan van je bedrijf kan op termijn zelfs in gevaar komen.

Inzicht in een oogopslag

In de cloud staan handige ‘dashboards’ voor je klaar, die je boekhouder voor je heeft gemaakt. In zo’n dashboard worden belangrijke cijfers visueel weergegeven. Denk aan openstaande debiteuren, betalingen die je nog moet doen, komende investeringen, je cashflow, … Je ziet op ieder moment en in één oogopslag hoe je bedrijf het doet.

Tijdig maatregelen nemen

Je boekhouder heeft ook handige tools in huis om je cijfers te vergelijken met eerdere periodes, zodat je bijvoorbeeld in een dashboard kunt volgen wat er met je omzet gebeurt. Hij helpt je om tijdig in te grijpen en problemen voor te zijn in plaats van één keer in de zoveel tijd achteraf de balans op te maken.

Download hier de volledige whitepaper!

1 reactie op “Je hebt meer grip op je cijfers”

  1. Pingback: can you take tadalafil and ultimate mens peak performance

Reacties zijn uitgeschakeld.

nl_NLNederlands