Reports

Storm Corp. maakt ook diverse rapportages

Zo kunt u uw bedrijf optimaal inzichtelijk maken met een blik op de toekomst voor de groei van uw bedrijf. Financiële cijfers zijn zeer belangrijk in het bedrijfsleven en zorgen voor goede beslissingen en bedrijfsvoering.

Jaarrekening

Een jaarrekening is niet alleen belangrijk wanneer bijvoorbeeld de bank hierom vraagt maar vooral voor uzelf. Met uw jaarrekening heeft u volledig inzicht in de financiële positie van uw onderneming. Een jaarrekening kan u helpen bij het nemen van strategische beslissingen en potentiële groei in de toekomst.

Omzetrapportage

De omzet is uiteraard zeer belangrijk voor uw bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat deze omzetten per week of maand geanalyseerd worden. U wilt natuurlijk weten waarom een vastgesteld budget niet is gehaald of waarom er een bepaald product juist wel of niet voldoet, ligt het product goed op de markt of niet, waarom een verkoopmedewerker zijn budget niet haalt waar collega’s deze overstijgen.

Liquiditeitsbegroting

Een liquiditeitsbegroting of liquiditeitsprognose geeft alle in- en uitgaande geldstromen van een onderneming weer. Dit wordt meestal opgemaakt per maand of kwartaal. Een liquiditeitsbegroting geeft antwoord op de vraag hoe u volgend jaar zult draaien en uw rekeningen kunt blijven betalen. Het is erg handig om de liquiditeitsbegroting op te stellen. Storm Corp. maakt voor u een liquiditeitsbegroting door simpelweg uw bedrijfsinkomsten en bedrijfsuitgaven per periode tegenover elkaar te zetten.

Kostenanalyse

Wanneer een bedrijf groeit, groeien kosten mee. Regelmatig een analyse van de kosten uitvoeren is van groot belang om te kijken of er niet overbodig veel geld uit de onderneming verdwijnt. Wellicht wordt er onnodig voor uitgegeven voor kantoorkosten of onderhoud van de computersoftware etc. om einde jaar te constateren dat er overbodig veel geld uit de onderneming is verdwenen, wat voorkomen had kunnen worden, is een duidelijk punt van aandacht. Tussentijdse analyse uitvoeren geeft u kostenbeheersing. Dit voorkomt onnodige uitgaven en geeft de cashflow een boost.

Maandrapportage

Met een maandrapportage kunt u de werkelijke financiële situatie van uw organisatie inzichtelijk krijgen. Als bedrijf wilt u de financiële cijfers zo snel mogelijk weten zodat u weet of het budget gehaald is of niet. Wellicht moeten de kosten worden bijgesteld? Is uw marge nog wel reëel? Zo kunnen we een schatting maken wat u eindejaar kunt verwachten. Iedere maand wordt gekeken of deze overeenkomen met het budget. Zo kunt u bijsturen waar nodig om de verwachte eindejaar omzet te halen.
en_USEnglish